Muzeul de Arta Constanta – Expozitie Salvador DALI

April 27, 2016

June 14, 2016

00:00 To 00:00

Muzeul de Artă Constanța, Bulevardul Tomis, Constanța, Constanța County, Romania

Event Description

Muzeul de Arta Constanta va gazdui pentru prima data lucrarile unuia dintre cei mai apreciati pictori la nivel mondial: Salvador Dali! Publicul larg din Constanta va avea o ocazie unica de a vizita expozitia “Biblia Sacra“.

Expozitia va cuprinde lucrari de litografie si grafica ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfanta Scriptura si va ajunge la Constanta chiar in Saptamana patimilor.

Pretioasa colectie ce va fi adusa la Constanta apartine germanului Thomas Emmlerling, un cunoscut manager de arta, specializat pe grafica moderna.

Litografiile lui Salvador Dali din seria “Biblia Sacra” au fost create intre 1963 – 1964, iar in Romania au poposit deja in mai multe muzee si biserici din Transilvania.

Expozitia va putea fi vizitata pe perioada 27 aprilie – 14 iunie.

Natura excentrica si neincetata autopromovare au facut din Salvador Dali cel mai iesit din comun reprezentant al miscarii suprarealiste. Savura curtarea maselor, iubea crearea de senzatii si mai ales de controverse. ”In comparatie cu Velázquez, sunt nimic, dar in comparatie cu pictorii contemporani, sunt cel mai mare geniu al lumii moderne”, spunea Dalí in 1960.

“Inteligenta fara ambitie este o pasare fara aripi.” (Dalí)

“Daca vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. (Dalí)

“Exista intotdeauna doua feluri de pictori: cei care depasesc limita si cei care stiu cum sa se apropie de aceste granite cu respect si rabdare, fara sa le incalce insa”. (Dalí)

Sursa: evenimente-constanta.ro

expozitie_dali_muzeul_de_arta

Visited 1202 times, 1 Visit today

Adauga o recenzie

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Piata Ovidiu, Piața Ovidiu, Constanța, Constanța County, Romania

May 21, 2016 To May 22, 2016

Anul acesta, va avea loc prima editie a Festivalului Scoicilor, care va fi organizata si jurizata de Chef Catalin Scarlatescu, Primaria Constanta si Claboo Media.Anul 2016 se anunta a fi dedicat in special preparatelor pe baza de fructe de mare. Read more…

Teatrul De Stat Constanta, Bulevardul Ferdinand, Constanța, Romania

April 23, 2016

17:00 To 22:00

Teatrul de Stat Constanta invita iubitorii de teatru si literatura, sambata, 23 aprilie, ora 17.00, la o conferinta de presa urmata de lansarea romanului Iubirile de tip pantof, Iubirile de tip umbrela…, de Matei Visniec. Read more…

Maritimo Shopping Center, Bulevardul Aurel Vlaicu, Constanța, Constanța County, Romania

May 14, 2016 To May 15, 2016

10:35 To 18:30

Va invitam, in weekend-ul acesta, 14 – 15 mai 2016, sa luati parte la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale anului, Campionatul International de Autoslalom. Read more…