Muzeul de Arta Constanta – Expozitie Salvador DALI

April 27, 2016

June 14, 2016

0:00 To 0:00

Muzeul de Artă Constanța, Bulevardul Tomis, Constanța, Constanța County, Romania

Event Description

Muzeul de Arta Constanta va gazdui pentru prima data lucrarile unuia dintre cei mai apreciati pictori la nivel mondial: Salvador Dali! Publicul larg din Constanta va avea o ocazie unica de a vizita expozitia “Biblia Sacra“.

Expozitia va cuprinde lucrari de litografie si grafica ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfanta Scriptura si va ajunge la Constanta chiar in Saptamana patimilor.

Pretioasa colectie ce va fi adusa la Constanta apartine germanului Thomas Emmlerling, un cunoscut manager de arta, specializat pe grafica moderna.

Litografiile lui Salvador Dali din seria “Biblia Sacra” au fost create intre 1963 – 1964, iar in Romania au poposit deja in mai multe muzee si biserici din Transilvania.

Expozitia va putea fi vizitata pe perioada 27 aprilie – 14 iunie.

Natura excentrica si neincetata autopromovare au facut din Salvador Dali cel mai iesit din comun reprezentant al miscarii suprarealiste. Savura curtarea maselor, iubea crearea de senzatii si mai ales de controverse. ”In comparatie cu Velázquez, sunt nimic, dar in comparatie cu pictorii contemporani, sunt cel mai mare geniu al lumii moderne”, spunea Dalí in 1960.

“Inteligenta fara ambitie este o pasare fara aripi.” (Dalí)

“Daca vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. (Dalí)

“Exista intotdeauna doua feluri de pictori: cei care depasesc limita si cei care stiu cum sa se apropie de aceste granite cu respect si rabdare, fara sa le incalce insa”. (Dalí)

Sursa: evenimente-constanta.ro

expozitie_dali_muzeul_de_arta

Visited 1308 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Events

Hotel Victoria, Mamaia, Constanța, Constanța County, Romania

May 6, 2016 To May 7, 2016

A doua editie a Festivalului de Peste Durabil Romanesc va avea loc anul acesta in Statiunea Mamaia, gazduit de Hotel Victoria Mamaia.Read more…

Festivalul Scoicilor 2017

Piața Ovidiu, Constanța, Județul Constanța, România

May 18, 2017 To May 21, 2017

10:00 To 22:00

Chef Catalin Scarlatescu se intoarce la Constanta pentru Festivalul Scoicilor, eveniment ce a avut un real succes la prima editie.Read more…

Aerodromul Tuzla, Tuzla, Constanța County, Romania

July 2, 2016

A inceput numaratoarea inversa pentru editia aniversara 10 ANI AEROMANIA, eveniment programat pentru 2 iulie 2016, la Aeroportul International Tuzla.Read more…