Muzeul de Arta Constanta – Expozitie Salvador DALI

April 27, 2016

June 14, 2016

0:00 To 0:00

Muzeul de Artă Constanța, Bulevardul Tomis, Constanța, Constanța County, Romania

Event Description

Muzeul de Arta Constanta va gazdui pentru prima data lucrarile unuia dintre cei mai apreciati pictori la nivel mondial: Salvador Dali! Publicul larg din Constanta va avea o ocazie unica de a vizita expozitia “Biblia Sacra“.

Expozitia va cuprinde lucrari de litografie si grafica ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfanta Scriptura si va ajunge la Constanta chiar in Saptamana patimilor.

Pretioasa colectie ce va fi adusa la Constanta apartine germanului Thomas Emmlerling, un cunoscut manager de arta, specializat pe grafica moderna.

Litografiile lui Salvador Dali din seria “Biblia Sacra” au fost create intre 1963 – 1964, iar in Romania au poposit deja in mai multe muzee si biserici din Transilvania.

Expozitia va putea fi vizitata pe perioada 27 aprilie – 14 iunie.

Natura excentrica si neincetata autopromovare au facut din Salvador Dali cel mai iesit din comun reprezentant al miscarii suprarealiste. Savura curtarea maselor, iubea crearea de senzatii si mai ales de controverse. ”In comparatie cu Velázquez, sunt nimic, dar in comparatie cu pictorii contemporani, sunt cel mai mare geniu al lumii moderne”, spunea Dalí in 1960.

“Inteligenta fara ambitie este o pasare fara aripi.” (Dalí)

“Daca vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. (Dalí)

“Exista intotdeauna doua feluri de pictori: cei care depasesc limita si cei care stiu cum sa se apropie de aceste granite cu respect si rabdare, fara sa le incalce insa”. (Dalí)

Sursa: evenimente-constanta.ro

expozitie_dali_muzeul_de_arta

Visited 1259 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Salonul nautic si auto Tomis Yacht 2017

Portul Turistic Tomis, Constanța, Județul Constanța, România

June 15, 2017 To June 18, 2017

11:00 To 20:00

Salonul Nautic si Auto Tomis Yacht este un eveniment organizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, ajuns la editia a XX-a.Read more…

Pavilionul Expoziţional Mamaia, Bulevardul Mamaia, Constanța, Romania

May 18, 2016 To May 22, 2016

10:00 To 22:00

Publicul constantean se va putea bucura in cadrul evenimentului, de oferte speciale la cele mai noi colectii de haine, pantofi si accesorii, articole menite sa raspunda tuturor gusturilor cumparatorilor.Read more…

Teatrul De Stat Constanta, Bulevardul Ferdinand, Constanța, Romania

April 23, 2016

17:00 To 22:00

Teatrul de Stat Constanta invita iubitorii de teatru si literatura, sambata, 23 aprilie, ora 17.00, la o conferinta de presa urmata de lansarea romanului Iubirile de tip pantof, Iubirile de tip umbrela…, de Matei Visniec.Read more…