Muzeul de Arta Constanta – Expozitie Salvador DALI

aprilie 27, 2016

iunie 14, 2016

00:00 To 00:00

Muzeul de Artă Constanța, Bulevardul Tomis, Constanța, Constanța County, Romania

Event Description

Muzeul de Arta Constanta va gazdui pentru prima data lucrarile unuia dintre cei mai apreciati pictori la nivel mondial: Salvador Dali! Publicul larg din Constanta va avea o ocazie unica de a vizita expozitia “Biblia Sacra“.

Expozitia va cuprinde lucrari de litografie si grafica ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfanta Scriptura si va ajunge la Constanta chiar in Saptamana patimilor.

Pretioasa colectie ce va fi adusa la Constanta apartine germanului Thomas Emmlerling, un cunoscut manager de arta, specializat pe grafica moderna.

Litografiile lui Salvador Dali din seria “Biblia Sacra” au fost create intre 1963 – 1964, iar in Romania au poposit deja in mai multe muzee si biserici din Transilvania.

Expozitia va putea fi vizitata pe perioada 27 aprilie – 14 iunie.

Natura excentrica si neincetata autopromovare au facut din Salvador Dali cel mai iesit din comun reprezentant al miscarii suprarealiste. Savura curtarea maselor, iubea crearea de senzatii si mai ales de controverse. ”In comparatie cu Velázquez, sunt nimic, dar in comparatie cu pictorii contemporani, sunt cel mai mare geniu al lumii moderne”, spunea Dalí in 1960.

“Inteligenta fara ambitie este o pasare fara aripi.” (Dalí)

“Daca vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. (Dalí)

“Exista intotdeauna doua feluri de pictori: cei care depasesc limita si cei care stiu cum sa se apropie de aceste granite cu respect si rabdare, fara sa le incalce insa”. (Dalí)

Sursa: evenimente-constanta.ro

expozitie_dali_muzeul_de_arta

Visited 1227 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Pavilionul Expoziţional Mamaia, Bulevardul Mamaia, Constanța, Romania

mai 26, 2016 To mai 29, 2016

10:00 To 18:00

Targul international EXPOAGROUTIL, care se afla la a XXIV– a editie si se va desfasura in perioada 26 – 29 mai 2016 pe platforma CENTRULUI EXPOZITIONAL CONSTANTA,reprezinta o traditionala intalnire dintre CERERE si OFERTA. Read more…

The Color Run Mamaia 1

Grand Hotel Rex, Mamaia, Constanța, Județul Constanța, România

iulie 30, 2016

17:00 To 22:59

Nu mai avem rabdare, vrem sa ne cunoastem sa te strangem in brate si sa alergam impreuna la The Color Run Mamaia 2016! Read more…

Aerodromul Tuzla, Tuzla, Constanța County, Romania

iulie 2, 2016

A inceput numaratoarea inversa pentru editia aniversara 10 ANI AEROMANIA, eveniment programat pentru 2 iulie 2016, la Aeroportul International Tuzla. Read more…