Teatrul de Stat Constanta – Lansare de Carte si spectacolul “Sobolanul Rege”

April 23, 2016

April 23, 2016

17:00 To 22:00

Teatrul De Stat Constanta, Bulevardul Ferdinand, Constanța, Romania

Event Description

Teatrul de Stat Constanta invita iubitorii de teatru si literatura, sambata, 23 aprilie, ora 17.00, la o conferinta de presa urmata de lansarea romanului Iubirile de tip pantof, Iubirile de tip umbrela…, de Matei Visniec.

De la ora 19.00 sunteti invitati la spectacolul Sobolanul rege, al carui autor este invitatul nostru de onoare , prozatorul, dramaturgul si jurnalistul Matei Visniec.

La eveniment vor participa personalitati de seama ale criticii teatrale din Romania.

Volumul Iubirile de tip pantof Iubirile de tip  umbrela…  va fi prezentat de prof. univ. dr. Cristina Tamas, regizorul si directorul artistic al Teatrului de Stat Constanta, Radu Dinulescu.

Tipologia stabilita de Matei Visniec, care da titlul noului sau roman, ii include si pe cititori. Exista cititori de tip pantof si cititori de tip umbrela.

Cititorul de tip pantof este disciplinat si rabdator, are incredere in autor, incepe cartea de la primul cuvint si o inchide dupa ce ajunge la ultimul, fara sa fi sarit nici macar o virgula.

Cititorul de tip umbrela priveste nelinistit jocul cuvintelor, parcurge cartea pe sarite, se intoarce la unele pasaje, pe altele le traverseaza in diagonala, aprofundeaza numai daca il captiveaza textul si, nu de putine ori, incheie cartea citind inceputul.

Lectura acestui roman de calatorie – prin lumea ideilor, prin istoria misterului teatral, dar si prin tinutul miraculos al Proventei – va constitui pentru ambele categorii de cititori o experienta spirituala „tectonica” (in aceste pagini se ciocnesc doua placi tectonice: prima este un continent de viata traita, iar a doua este paradisul voluptuos al fictiunii), dar va functiona si ca un test.

Nu ezitati sa va urmati instinctul si sa incercati sa descoperiti daca sinteti un cititor de tip pantof sau un cititor de tip umbrela.

Sursa: evenimente-constanta.ro

matei_visniec_teatru

Visited 298 times, 1 Visit today

Add a Review

Rate this by clicking a star below:

Related Events

Pavilionul Expoziţional Mamaia, Bulevardul Mamaia, Constanța, Romania

May 26, 2016 To May 29, 2016

10:00 To 18:00

Targul international EXPOAGROUTIL, care se afla la a XXIV– a editie si se va desfasura in perioada 26 – 29 mai 2016 pe platforma CENTRULUI EXPOZITIONAL CONSTANTA,reprezinta o traditionala intalnire dintre CERERE si OFERTA.Read more…

Targ de Craciun Bucuresti

Militari Residence, Strada Gladiolelor, Roșu, Județul Ilfov, România

December 1, 2016 To December 24, 2016

Incepe povestea de iarna la Restaurantul Aqua Garden Militari Residence.Read more…

Harlequin, Bulevardul Mamaia, Mamaia, Constanța, Constanța County, Romania

April 16, 2016

11:00 To 13:00

O poveste clasica, cu papusi clasice, pentru ca indiferent de perioada, copilaria are radacinile adancite in povestile clasice!Read more…